Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σαν να μην πέρασε μία μέρα



Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι όποιος δε μαθαίνει από το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Αυτή η παραδοχή επιβεβαιώνεται απόλυτα στην περίπτωση μας, αυτή των δημοτών του Δήμου Ωρωπού. Και εξηγούμαι:
Ο έχων τη μοναδική ευκαιρία να αποδείξει την αξιοσύνη του κος Οικονομάκος την κλώτσησε άτσαλα, ανώριμα, χαζά, παλεύοντας επί δύο και πλέον έτη με την σκιά του κου Λίτσα και ουσιαστικά κατασπατάλησε άπλετο χρόνο, γεγονός όπου σε συνδυασμό με το πενιχρό του μετέπειτα έργο, είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να παραδώσει τη δημαρχία στον κο Ρούσση. Γιατί φίλοι μου ας μη γελιόμαστε, ο κος Οικονομάκος κατάφερε να εκλέξει τον κο Ρούσση, δεν κέρδισε ο κος Ρούσσης! Ο δε επίσης «λίγος» κος Γιασεμάκης, ο οποίος είναι και ο διαχρονικά απολύτως συμβιβασμένος με τη δεύτερη θέση σε όλες τις αναμετρήσεις (προφανώς και αυτός όπως και ο κος Οικονομάκος με το γεγονός ότι ηττήθηκαν κατά κράτος ησύχασαν πήγαν στα ιατρειάκια τους, ζουν την καθημερινότητα τους, και εντέλει, ρε αδελφάκι μου, το έχουν αποδεχθεί βαθειά μέσα τους, το γνωρίζουν ότι δεν έκαναν για μπροστάρηδες, όπως και τελικώς το γνωρίζουμε και όλοι εμείς οι δημότες).
Και ερχόμαστε στο σήμερα για να αποδείξω τον κατά γενική ομολογία και πολλών συνεργατών των δευτερότριτων απλό συλλογισμό μου. Ο σημερινός έχων το «κοκαλάκι της νυχτερίδος» κος Ρούσσης έχει το τεράστιο χρονικό περιθώριο να αποδείξει ότι δεν ασχολείται με την σκιά του κου Οικονομάκου (ο οποίος κυριολεχτικώς αποτελεί τη σκιά του εαυτού του αφού δε έχει μείνει σχεδόν κανείς από τα στελέχη του να επιθυμεί έστω και υποκριτικά να τον στηρίξει στην οποιαδήποτε φαιδρή του αντιπολιτευτική θέση του) και να προχωρήσει απερίσπαστος στην υλοποίηση του όποιου έργου του. Θα το κάνει ;;; ή θα κλειστεί στο καβούκι / καλούπι υπεροψίας-αλαζονείας-κακίας που του ετοιμάζουν κάποια στελέχη του ;;; Θεωρώ ότι είναι ευφυής και θα κάνει την υπέρβαση του, και αν και βεβαρημένος και «μολυσματικός» -οπως χαρακτηρίζεται απο τους άσπονδους φίλους  του- κάτι παραπάνω θα πράξει.
Σε κάθε περίπτωση μέσα στις δύο παραπάνω παραγράφους συμπεριλαμβάνεταικαι εξηγείται το σχετικά πρόσφατο τοπικοαυτοδιοικητικό «τίποτα» του τόπου μας και αν δε ανασκαλέψει κανείς τη μνήμη του και θυμηθεί τους μάταιους νομικίστικους λεονταρισμούς του κου Λίτσα κατά του τότε νικητή κου Οικονομάκου και τους παραλληλίσει με τους σημερινές νομικίστικες μεθοδεύσεις του ηττημένου κου Οικονομάκου κατά του νικητή κου Ρούσση, τότε εύκολα μπορεί κανείς να αναφωνήσει σχεδόν κλαίγοντας και μαζί γελώντας τον τίτλο των σκέψεων μου: “Σαν να μην πέρασε μία μέρα !''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου